FAQ

FAQ

Permanente make-up is de oplossing voor iedereen die mooie natuurlijke wenkbrauwen wil.
Vul kale plekjes op, geef  meer body of maak asymmetrische wenkbrauwen weer symmetrisch.
Wil je natuurlijke poederige wenkbrauwen zonder harde lijnen, of wil je  juist strakke scherpe wenkbrauwen?
Een felle kleur op je lippen omdat je bijna geen kleur op je lippen hebt, of wil je dat je lippen optisch groter lijken?

Kortom, alles is mogelijk!

Het resultaat is semi-permanent. Dit betekend dat ze onder invloed van natuurlijke cel vernieuwing en UV licht geleidelijk vervagen uit de huid. Dat kan per persoon en per huidtype verschillen.

Om de kleur fris ,en de vorm in shape te houden is het raadzaam na gemiddeld 1,5 jaar een touch-up behandeling te ondergaan.

Bij een PMU behandeling van de wenkbrauwen is een gratis nabehandeling inbegrepen. Voor de behandeling van de Full lips wordt er gekeken hoeveel nabehandelingen er nodig zullen zijn.

In zeldzamen gevallen kan het voorkomen dat de huid het pigment niet goed opneemt. Dit is van te voren niet te voorspellen. In dit geval kan een extra nabehandeling nodig zijn. Hier zijn kosten aan verbonden.

 • Wat is permanente make-up (PMU)?

  Bij permanente make-up worden pigmenten met een PMU-apparaat via een steriele naaldmodule met 50 tot 150 minuscule naaldpuncties per seconde in de lederhuid gebracht. Het lijkt qua techniek op tatoeëren maar het pigment wordt minder diep in de huid geplaatst en zal daarom na verloop van tijd geleidelijke en gelijkmatig vervagen.

 • Wat zijn de contra indicaties?

  Let op bij de volgende zaken voordat je een afspraak maakt

  Contra indicaties

 • Hoe lang blijft permanente make-up in de huid?

  PMU blijft in tegenstelling tot tatoeages niet permanent in de huid. Na verloop van tijd groeit het pigment met de huid mee naar boven en verdwijnt de pmu gedeeltelijk. Onder invloed van uv-licht, natuurlijke cel vernieuwing, schuring en wrijving zal de pigmentatie geleidelijk na 2 tot 4 jaar geleidelijk en gelijkmatig vervagen. De houdbaarheid is afhankelijk van de toegepaste techniek en kan persoon en per huidtype verschillen. Over het algemeen geldt dat een dikke huid en/of een vet huidtype pigment eerder afstoot en een droge en/of dunne huid pigment langer vast houdt. De houdbaarheid kan ook korter zijn als je snel of veel bloedt tijdens de behandeling, erg blond bent, een zeer lichte kleur laat toepassen, ooit eerder PMU hebt gehad of de wenkbrauwen hebt laten laseren.


  LET OP: Bij een PMU-behandeling is één nabehandeling inbegrepen. In zeldzame gevallen kan het voorkomen dat een extra nabehandeling nodig is wanneer er sprake is van lage retentie door slechte inkapseling van pigment in de huid (of een deel van de huid). De kosten van een extra nabehandeling bedragen 75,- De extra nabehandeling dient uitgevoerd te worden binnen 10 weken na de laatste afspraak.

 • Hoe verloopt de behandeling?

  1. Intake
   Tijdens de intake bespreken we je wensen en verwachtingen.
  2. Voortekenen
   Wenkbrauwen worden altijd vooraf uitgemeten en voorgetekend om zo de gewenste vorm te bepalen. Er is geen ‘standaard’ vorm. Er wordt kritisch gekeken naar de bestaande wenkbrauwen en hierbij wordt een oprecht en persoonlijk advies opgesteld dat wordt afgestemd op jouw huidtype, leeftijd, haarkleur en persoonlijkheid. Met verschillende meetinstrumenten en tools wordt middels brow mapping de ideale wenkbrauwvorm uitgemeten die perfect past op de botstructuur, spierdikte en gelaatstrekken van je gezicht. Het uitgangspunt is de wenkbrauwen zo natuurlijk mogelijk houden en het beste uit je eigen wenkbrauw te halen. Voor dit proces wordt ruim de tijd genomen omdat de wenkbrauwen symmetrisch en tot op de millimeter worden uitgemeten.
  3. Start behandeling
   Nadat de vorm en kleur zijn bepaald, starten we met de behandeling. De behandeling duurt ongeveer 3,5 uur.
  4. Nazorginstructies
   Aan het einde van de behandeling ontvang je duidelijke nazorginstructies.
  5. Nabehandeling
   6 tot 10 weken na de eerste behandeling vindt de nabehandeling plaats om eventuele lichte plekjes bij te vullen
 • Is de behandeling pijnlijk?

  Een PMU behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren. Het gevoel is goed te verdragen en wordt vaak vergeleken met epileren. Het is aan te raden 1 uur voor de behandeling twee paracetamol te  nemen ( let op, geen aspirine!)

 • Hoe lang duurt het genezingsproces?

  Nieuwe permanente make-up (PMU) is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische verzorging kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Dit kan leiden tot een minder mooi eindresultaat. Bij de juiste verzorging duurt het twee tot zes weken tot de behandelde huid genezen is. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Iets langere genezingstijd is niet abnormaal. Het is belangrijk korstjes die aan de oppervlakte ontstaan niet te verwijderen maar deze te laten genezen en er vanzelf af te laten vallen. Wanneer de korst toch verwijderd wordt, vertraagt dit het gehele genezingsproces en kunnen ontstekingen ontstaan.

 • Hoe herstelt de huid?

  • In de meeste gevallen zijn na 7 tot 10 dagen de korstjes verdwenen. De huid ziet er genezen uit maar is dan echter nog niet volledig hersteld. Dit duurt 6 weken.
  • In de eerste week zal de pigmentatie aanmerkelijk donkerder zijn dan het eindresultaat. Het pigment verliest binnen een maand tot 60% van zijn intensiteit omdat een gedeelte door de huid wordt afgestoten. Door de natuurlijke cel vernieuwing zal na een periode van circa 6 weken het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn. Het achtergebleven pigment wordt ingekapseld, dit is het pigment dat zichtbaar blijft.
  • Het is normaal om in de huid onder de korstjes roodheid te zien. De kleur van het pigment kan hierdoor aanvankelijk iets warmer ogen. De roodheid verdwijnt en er blijft een lichte versie over van de pmu die oorspronkelijk in de huid is geplaatst. Dit is het normale verloop van het helingsproces.
  • De huid heeft tot 6 weken nodig om de kleur van de pigmentatie goed op te nemen. Binnen 6 weken keert het pigment geleidelijk terug. Door de natuurlijke celvernieuwing zal na deze periode het eindresultaat van de pigmentatie pas zichtbaar zijn en heb je een juist beeld van hoe de uiteindelijke kleur eruit zal zien.
 • Wat kun je verwachten?

  • Enige zwelling en roodheid is normaal, evenals een droog aanvoelende huid met lichte jeuk tijdens het genezingsproces.
  • Tijdens de genezing ontstaan er korstjes. Deze kunnen gaan ‘breken’, ‘scheuren’ of komen in stukjes los. Dit is normaal.
  • Onder de korstjes kan de huid er rood uitzien. Dit komt omdat de behandelde huid in genezing meer doorbloed is. De kleur van het pigment kan hierdoor aanvankelijk warmer van ondertoon ogen. In heling wordt de kleur koeler en assiger.
  • Als de korstjes loskomen, kan het lijken alsof het pigment gedeeltelijk is verdwenen. Dit is niet het geval. Het pigment wordt binnen 6 tot 8 weken weer donkerder van kleur.