Gebruik veilige pigmenten

 • Home
 • Gebruik veilige pigmenten
Veilig en Hygiënisch

Swiss color

Zoals de naam al doet vermoedden is dit merk afkomstig uit Zwitserland. Dit merk is toonaangevend in de permante make-up wereld als het gaat om pigmenten. De pigmenten van Swiss Color bevatten zoals veel andere merken geen ijzeroxides en zware metalen, en valt onder de noemer organische kleurstoffen. De pigmenten  zijn opgebouwd uit drie basis elementen. Deze elementen zijn: koolstof, waterstof en zuurstof.

De pigmenten van Swiss Color zijn synthetische, organische pigmenten welke een zeer hoge zuiverheid bevatten en vrij zijn van ijzeroxides. De pigmenten bevatten bestandsdelen uit planten en zijn ook voor veganisten zeer geschikt om te gebruiken. Ze bevatten geen conserveringsmiddelen en wekken geen allergieën op (denk hierbij aan de nikkelallergie) De Swiss Color pigmenten worden getest door verschillende geaccrediteerde laboratoria, dat wil zeggen dat de pigmenten altijd up to date zijn. Alle pigmenten bevatten een zeer hoog pigment concentratie, deze blijft na plaatsing zo’n 80% tot 90% achter in de huid na correcte plaatsing. Door de hoge fotostabiliteit veranderen de pigmenten van Swiss Color na verloop van tijd niet in een paars/blauwe of oranje achtige kleur zoals u wellicht wel eens ziet bij mensen die in het verleden permanente make-up hebben laten zetten (door ijzeroxides in de pigmenten).

Onze voornaamste redenen om met dit mooie merk te werken in de salon zijn:

 • Zeer geschikt voor veganisten.
 • Bevatten geen ijzeroxides (IJzeroxides zijn namelijk gevaarlijk tijdens een mri- of ct scan i.v.m. opwarmen ijzeroxides, bevatten nikkelsporen enz.)
 • Minder pijnlijk voor de klant, omdat wij zeer zacht kunnen werken op de huid.
 • De pigmenten coveren heel mooi en wordt na heling zelfs iets dieper opgenomen.
 • Pigment afname gaat geleidelijker en stabieler dan met andere pigmenten.
 • De pigmenten bevatten geen geurstoffen
 • De resultaten zijn direct zichtbaar.
 • De pigmenten zullen na plaatsing niet verkleuren, mits deze correct geplaatst worden.
 • Bevatten geen allergieverwekkers.
 • Pigmenten zijn organisch en mineraal.
 • Door de skinq techniek en het werken met de hygiënische naalden van Swiss Color wordt het pigment effectief opgenomen in de huid en wordt de huid minimaal beschadigt.
 • De korrelgrootte van het pigment ligt rond de 2 micrometer, deze geven de beste pigmentdichtheid, de kleur zoals hij werkelijk is.
 • Alle ingrediënten zijn terug te vinden in de INCI lijst, deze staat voor Internationale naamgeving voor cosmetische ingrediënten en zijn makkelijk voor u terug te vinden.
 • Bevatten geen Polycyclische aromatische koolwaterstoffen ook wel afgekort als Pak’s welke kanker verwekkend zijn.
 • De pigmenten worden van het begin tot het einde van de productie altijd gedocumenteerd en voldoet aan de zeer strenge veiligheidseisen.
Veilige pigmenten
1
https://www.swiss-color.nl/

SWISS COLOR®

Swiss Color ® pigmenten voldoen aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid en hygiëne en worden gebruikt voor zowel cosmetische- als paramedische toepassingen. De kwaliteit van de grondstoffen in de pigmenten wordt doorlopend getest door onafhankelijke geaccrediteerde laboratoria. De pigmenten worden van het begin tot het einde van de productie gedocumenteerd en alle ingrediënten zijn terug te vinden in de INCI lijst. Deze pigmenten hebben de optimale korrelgrootte en hebben een zeer hoge pigmentdichtheid. Hierdoor gaan de pigmenten langer mee in de huid. Ieder pigment is voorzien van een INCI-lijst en is GGD-gekeurd.

Diervriendelijk

Vegan friendly

Vrij van

allergenen, PAA’s, PAK’s, van zware metalen, ijzeroxides en geurstoffen

Kleurstabiel

vervagen geleidelijk en gelijkmatig

ZWITSERSE PRECISIE APPARATUUR

Salon Voorne werkt met medisch goedgekeurde Swiss Color®-apparatuur en procedures. Dit Zwitserse merk wordt in meer dan 65 landen verkocht en staat wereldwijd bekend om hun superieure kwaliteit, veiligheid, intense research en precisie. De apparatuur wordt geproduceerd van de hoogste kwaliteit materialen en is speciaal ontwikkeld voor diverse pigmentatietoepassingen op cosmetisch en medisch gebied. De pigmenten worden middels een steriele naaldmodule met 50 tot 150 minuscule naaldpuncties per seconde in de bovenste huidlaag gebracht.

VEILIG EN HYGIËNISCH

Bij iedere behandeling wordt een nieuwe, steriele naaldmodule gebruikt. In Nederland moet een PMU-specialist met apparatuur werken waar een hygiëne-module in geplaatst kan worden. Dit is de naald met daaromheen een naald-kapje waar het pigment in opgezogen wordt. Dankzij een rubberen ring bij de overgang naar de bevestiging met de pen is geplaatst, kan het pigment niet terug kan lopen in de pen. Hierdoor wordt de besmetting van de ene klant naar de andere voorkomen en is de apparatuur veilig en hygiënisch te gebruiken op iedere klant.